Liefde anno 2020

Liefde anno 2022, wat maken we er een puinhoop van

Liefde anno 2020, wat maken we er een puinhoop van. Niemand ontkomt er aan, in een relatie zullen er altijd liefdesperikelen ontstaan. Houd je echt van de ander, zul je voor de ander openstaan en begrip tonen. Te luisteren, en er iets voor over te hebben. Maar, de huidige mens heeft geen kaas gegeten wat ze tegenwoordig moeten doen om een liefdesrelatie op een goede manier in stand te houden. Die worstelt door en kiest vaak voor de makkelijke weg, een scheiding.

Liefde anno 2020, het is zo ongelooflijk simpel, maar wat maken we er een puinhoop van. En weet hoe dat komt! Onvolwassen gedrag. Vroeger kwam je daarmee weg. Je kon elkaar de hersenpan inslaan. Maakte niet uit. Je kon wekenlang elkaar het zwijgen opleggen. Het leven zuur maken. Neerbuigende opmerkingen maken, de ander kleineren. Het maakte niet uit. Je bleef bij elkaar. Je moest wel. Dat we elkaar daarbij geen liefde gunden, omdat we niet wisten hoe we dat moesten doen, zien we anno 2020 terug. Wat we wel zeker wisten is, dat we bij elkaar bleven. Daardoor stonden we wellicht in afgunst naar elkaar. Het maakte allemaal niet uit, wat je deed.

Er is in feite wat dat betreft, weinig tot niets veranderd. Wat er wel is veranderd, dat we niet meer bij elkaar hoeven te blijven. We kunnen daarvoor kiezen. We hebben die vrijheid. Mooi, mits je er op de juiste manier mee om kunt gaan. Moet je het wel leren, weten en toepassen. En daar gaat het mis.

De vrijheid van keuze hebben we voor gevochten. Omdat we als mens vinden dat we overal een keuze in moeten hebben. Mooi, maar ga er dan ook goed mee om en niet kinderachtig, wat je heel veel terug ziet in huidige liefdesrelaties. Wat dat betreft is alles bij het oude gebleven. Onvolwassen gedrag. Dat maakt een liefdesrelatie kapot. En begint al bij de start.

Als je de keuze hebt, waarom kies je dan niet heel bewust en weloverwogen voor een partner? Want de meesten doen dat nog steeds niet. Die zijn blij dat iemand hun leuk vindt en zijn verkocht. Hiermee zeg je, ik ben niets waard, ik wil een relatie, want dan ben ik wel iets waard. Maar naar de waarde van een ander wordt niet gekeken. Nog steeds zijn we blind als het om de liefde gaat.

We maken er nog steeds een puinhoop van. Want wie staat er bij stil om goed te kijken of de ander echt bij je past? Wie vraagt zich dat af. Als je het wel doet, word je kieskeurig genoemd. Dat is het niet. Jij begrijpt de liefde.

Een liefdesrelatie aangaan moet je zien als een hele dure aankoop. Kies je blindelings voor een auto, omdat die er aan de buitenkant zo mooi uitziet. Dat je daar de blits mee kan gaan maken. En je vergeet te kijken of er een motor in zit. Dan staat deze auto heel leuk voor de deur, maar er iets mee kunnen, helaas, nee. Niet goed gekeken.

Zo gaat het anno 2020 ook met relaties. De vrijheid die we hebben, wordt niet goed benut. Sterker nog, we zijn bang geworden, door de vrijheid van keuze, om een relatie aan te gaan. Want stel je voor dat je belazerd gaat worden. Stel je voor dat er ontrouw zal zijn. De ander narcistische trekken heeft. Want dat is helemaal hot anno 2022.

Liefde heeft plaatsgemaakt voor de angst. Leef je in angst, volg je niet je hart. Als je je hart niet volgt, kies je verkeerd en om de verkeerde redenen. Lang leven de vrijheid van keuze. Maar niet weten hoe je er mee om moet gaan.

Dan hebben we het nog maar niet over hoe we onszelf in een liefdesrelatie op moeten stellen. De meesten zijn of een ouder of een kind. Het woord partner op de juiste manier invullen, heeft bijna niemand weet van. Gelukkig de consulenten van vrijeseks.nl wel. Als jij op gebied van liefdesrelaties al veel ellende achter de rug hebt. Chat of bel dan eens met een consulent van vrijeseks.nl. Durf dat gesprek eens aan en let op. Je zult ook te horen krijgen dat jij er zelf een aandeel in hebt. Loop daar niet voor weg, want dan zal er nooit een liefdesrelatie komen van je dromen.

Hanneke relatiecounsselor
Hanneke relatiecounsselor
000033
   
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Relatiecounsellor, mediation bij echtscheidingen en liefdesbreuken, helpen bij relatieproblemen in elke levensfase
Peter
Peter
000023
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Relatie Coach, life coaching, trauma verwerkings coach, spiegelcoach
Liefdes coach Nadia
Liefdes coach Nadia
000016
   
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Liefdes probleem coach
Ann, datingexpert, liefdesverdriet voorkomen
Ann, datingexpert, liefdesverdriet voorkomen
000022
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Leuk dat je hier bent. Ik ben Ann relatietherapeute, datingexpert, probleemoplossend gericht voor alle liefdes & relatieproblemen
Lies
Lies
000024
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Voor al je vragen over liefde & Relaties sta ik voor je klaar.