Voortplanten

Voortplanten, voortplanten, voortplanten

Voortplanten, voortplanten, voortplanten. Wat een titel! En toch, heel gek is die niet. Vraag een man wat die de hele dag in zijn hoofd hoort op de achtergrond. Voortplanten, voortplanten, voortplanten.

Ook mannen weten inmiddels de weg naar therapie te vinden, zij het nog schuchter. Mannen zijn stoer, mankeren nooit iets en hebben om die reden ook helemaal geen hulp nodig. Wat zeur je nou, denk een man. Ik los het allemaal zelf wel op. Dat zit in zijn genen, geen hulp nodig. Zelf doen. Dat hij zich daarvoor helemaal afsluit van alles en iedereen. Zijn interesse verliest, zelfs voor zijn partner, geen idee. Er moet eerst een oplossing worden bedacht, dan is hij er daarna weer helemaal.

Duurt dit even, dan zal het allemaal wel meevallen en kan zijn omgeving voor de genomen stilte, wel begrip opbrengen. Duurt het langer, en is het alsof de man van de aardbodem is verdwenen, kan het nadere wendingen gaan aannemen.

Als een man toch besluit zich maar eens over te geven aan therapie, omdat die zelf ook wel inziet, dat hij zijn problemen niet allemaal zelf kan oplossen. Dan zit hij daar wat schuchter voor wat komen gaat. Vooral geen bemoeizucht en ga me ook niet van alles wijsmaken, wat ik verkeerd doe. Ik ben wie ik ben.

Als de man het treft, dan heeft hij een therapeut die weet hoe ze met mannen om moet gaan. Niet te zwaar, de man zijn ruimte en vrijheid geven. En vooral humor in de gesprekken door laten schemeren. Want dan denkt die man, dit is zo gek nog niet. En ik ben vele malen wijzer dan ik dacht.

De therapeut laat hem doen geloven dat hij de antwoorden zelf bedenkt. Daar wordt een man blij van. Dat geeft hem doorzettingsvermogen en kracht. Maar ook weer positieve energie waardoor de depressie of een ander probleem waar hij mee worstelde, zo maar aan de kant kan worden geschoven.

Als een man bij de therapeut komt en die vraagt, waar ben je mee bezig in je hoofd. Waar denk je constant aan? Nou wil je het echt weten! Ja, zegt de therapeut, maar die weet het antwoord allang.

Ik denk aan voortplanten, voortplanten, voortplanten. Met een grote grijns op zijn gezicht en de een een schamel lachje en de ander die er om buldert van de lach. De therapeut doet net of haar neus bloedt en vraagt door. Je denkt dus aan voortplanten? Ja. Vind je dat fijn, of zeg je van. Nee, nee ik vind dat geweldig.

Ik denk aan voortplanten, dat moet je zo zien, dat ik als ik een vrouw zie, daar een bepaald gevoel bij krijg. En ja, ben een man hè. Ik begrijp je, zegt de therapeut.

En kijk, de therapeut begrijpt hem. Nu zijn partner ook nog, of andere vrouwen waar die contact mee heeft. Als we namelijk weten wat er in een mannenbrein omgaat, kunnen we mannen als vrouw zijnde veel beter begrijpen.

We roepen vaak gekscherend, ja een man kan maar één ding tegelijk. Nou vrouwen ook hoor, maar die denken van zichzelf dat ze alles tegelijk kunnen. Als een man een ding tegelijk kan en ervaart bij zichzelf een bepaald gevoel. Dan gaat daar alle aandacht naar uit. Dan moet je hem niet lastigvallen. Daarmee bereik je niets. Ja, een man die chagrijnig wordt. Die niet gestoord wil worden.

Die man zijn hoofd zit met iets, laat hem lekker bezig zijn met voortplanten, want dat is wel wat hij denkt, maar als hij de juiste partner naast zich heeft staan, wil hij alleen met haar voortplanten en taalt dan echt niet naar een andere vrouw.

Het is aan de vrouw ook om te zorgen dat het vuurtje blijft branden. Beiden hebben daar een rol in. Je bezit als vrouw niet voor niets vrouwelijke charmes! Wil je hier eens over in gesprek, dat kan met een consulent van www.vrijeseks.nl

Lies
Lies
000024
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Voor al je vragen over liefde & Relaties sta ik voor je klaar.
Hanneke relatiecounsselor
Hanneke relatiecounsselor
000033
   
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Relatiecounsellor, mediation bij echtscheidingen en liefdesbreuken, helpen bij relatieproblemen in elke levensfase
Peter
Peter
000023
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Relatie Coach, life coaching, trauma verwerkings coach, spiegelcoach
Liefdes coach Nadia
Liefdes coach Nadia
000016
   
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Liefdes probleem coach
Ann, datingexpert, liefdesverdriet voorkomen
Ann, datingexpert, liefdesverdriet voorkomen
000022
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Leuk dat je hier bent. Ik ben Ann relatietherapeute, datingexpert, probleemoplossend gericht voor alle liefdes & relatieproblemen