Zijn we echt zo stoer als we zeggen?

Zijn we echt zo stoer als we zeggen?

Zijn we echt zo stoer als we zeggen? De huidige tijd is een compleet andere, dan pakweg zo’n 20 jaar geleden. Toen was er nog niet zoveel te vinden aan social media. Inmiddels is het niet meer weg te denken en als je alle verhalen mag geloven.

Zijn we echt allemaal wel heel erg stoer. Durven we alles, lopen we nergens voor weg en is ons leven een en al gelukzaligheid. Nou, wij van vrije seks weten dat datgene wat op social media voorbij komt, lang niet altijd de waarheid is.

Veel mensen hun leven veel beter voorspiegelen dan het in werkelijkheid is. Dat toch best wel een hele grote groep angstig is. Dat die angst er voor zorgt dat het leven niet altijd fijn is. Dat we vaak vastlopen op datgene wat we als mens het liefste willen en naar verlangen.

Een liefdesrelatie graag. Maar ja, hoe krijg je die partner die je in je dromen voor je ziet? Weet je dat veel mensen het doodeng vinden tegenwoordig om een relatie aan te gaan? Best gek, want we zijn toch zo vrij?

Waarom doen we dan zo spastisch? Wat ontbreekt er dan bij mensen dat ze hier zo niet mee om kunnen gaan? We zijn toch zo stoer? Dat kunnen wij van vrije seks jullie vertellen. Liefde is een bijzonder tak van sport.

Liefde vraag iets van ons. Het vraagt juist niet om stoer te zijn. Het vraagt om kwetsbaar te zijn. Ja maar, horen we dan vaak als consulenten van vrije seks, als ik kwetsbaar ben, dan verlies ik juist de een na de nader.

Dat komt, omdat we bij het woord kwetsbaar iets invullen, wat niet de juiste lading dekt. Kwetsbaar zijn is niet een emotioneel wrak. Overal hysterisch op reageren, of direct gaan zitten huilen. Kwetsbaar zijn is je diepe binnenste durven te tonen.

En krijgen we dat mee? Of moeten we het juist verstoppen en lopen we om die reden vast in emoties en doen we daarom maar heel stoer? Grote kans, durven wij  te zeggen. Wie leert er nu zijn emoties te tonen en te reguleren?

Wie leert er iets over liefde en relaties? Niemand toch, we doen toch maar wat. De een is huiverig, de ander bang, die begint er niets een aan. Die zijn masker valt af, zodra een ander interesse begint te tonen.

Aan de lopende band hebben wij consulten als het om liefde en relaties gaat. Alsof iedereen er bij mee in de kinderschoenen staat. Troost je, stonden ze vroeger ook, alleen waren dat tijden, dat je nog bij elkaar zou blijven.

Tegenwoordig gaan we om het minste of geringste uit elkaar. Hebben we torenhoge verwachtingen van elkaar. Zijn we zelfs zo ver in onze stoerdoenerij, dat als iemand niet voor het grote geld gaat, om die reden al wordt afgedankt.

Een soort van prinsesjes op de erwt enerzijds en mannen die geen idee hebben hoe ze aan een relatie moeten bouwen anderzijds. Gelukkig zijn wij er van Liefdesbreuk, en bieden jullie de helpende hand.

Maskers van stoerheid af en kwetsbaarheid er voor in de plaats.

Want zeg nou zelf, is die pijn en teleurstelling telkens het waard! Dan liever kwetsbaar op de juiste manier, dan stoer en een masker.

Ann, datingexpert, liefdesverdriet voorkomen
Ann, datingexpert, liefdesverdriet voorkomen
000022
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Leuk dat je hier bent. Ik ben Ann relatietherapeute, datingexpert, probleemoplossend gericht voor alle liefdes & relatieproblemen
Peter
Peter
000023
 
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Relatie Coach, life coaching, trauma verwerkings coach, spiegelcoach
Lies
Lies
000024
  
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Voor al je vragen over liefde & Relaties sta ik voor je klaar.
Hanneke relatiecounsselor
Hanneke relatiecounsselor
000033
   
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Relatiecounsellor, mediation bij echtscheidingen en liefdesbreuken, helpen bij relatieproblemen in elke levensfase
Liefdes coach Nadia
Liefdes coach Nadia
000016
   
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Liefdes probleem coach